Wgrałem na moją e3 bl dla odblokowanych urządzeń. Po uruchomieniu nie ma nawet napisu Sony. Moje pytanie brzmi: jak to naprawić? Nie chodzi mi o wgranie starego bl bo to umiem. Czekam na wasze pomysły.
Jeżeli masz zablokowaną i wgrałeś wersję dla odblokowanych to ona nie będzie działać i tego nie da się "naprawić". Musisz przywrócić poprzednia wersję.
Dokladnie. Bootloader to fadtboot. W ktorym mozna zmienic kernel. Wiec jak juz mamy cos stwierdzic powiedz dokladnie co robiles i co siecwyswietla a przede wszystkim gdzie jest problem? Bo poki co to masz zainstalowany jakis custom rom i tyle.
A tak na marginesie. Odpalajac system zawsze masz dwie plansze. Logo z jajka systemu (kernela) a po jego zaladowaniu animacje startowa.
Wysłane z mojego Xperia SP przy użyciu Tapatalka
Nic w zyciu nie jest mi straszne. Mam przeciez dzieci.
W xpieri e3 można zainstalować nowy bootloader przez flashtoola lub sony emma. Dowód? Prosze barszo: http://forum.xda-developers.com/xperia- ... 9-t3136514 . Logo producenta jest zintegrowane z booloaderem nie kernelem. A problem jest rozwiązany, bo problemem są uszkodzone romy.